Scandic

Pohjoismaiden suurin hotelliketju otti käyttöön sähköisen avaintenhallinnan


Scandic on Pohjoismaiden suurin hotelliketju, joka toimii kuudessa eri maassa. Siihen kuuluu 280 hotellia, joissa on yhteensä 57 000 huonetta.Scandic perustettiin vuonna 1963 ja on siitä lähtien johtanut alan kehitystä pohjoismaisessa hengessä edistykselliseen yrityskulttuuriinsa nojaten. Scandic on ottanut käyttöön monia uraauurtavia menetelmiä saavuttaakseen visionsa kehittyä maailmanluokan pohjoismaiseksi hotelliketjuksi. Vuonna 2018 Scandicin liikevaihto oli noin 18 miljardia Ruotsin kruunua ja sen eri hotelleissa työskenteli yhteensä noin 18 000 henkilöä.


Turvallisuutta, sujuvuutta ja seurantaaKun henkilökuntaa on paljon ja turvallisuudelle, valvonnalle ja logistiikalle asetetaan tiukkoja vaatimuksia, on tärkeää, että suuren avainmäärän hallinta onnistuu ihanteellisella tavalla niin turvallisuuden, saatavuuden kuin yleisen seurannankin suhteen. Scandic-ketjuun kuuluviin tukholmalaisiin Continental-, Haymarket- ja Victoria Tower -hotelleihin valittiin Creonen ratkaisu digitaaliseen avaintenhallintaan.

Continental-hotellissa hälytys- ja käyttöavainten hallintaan ja valvontaan käytetään Keycontrol-järjestelmää.

– Avainten seuranta on meille tärkeää, koska sen avulla voimme varmistaa, että ne ovat aina saatavilla hätätilanteissa ja ennaltaehkäisevää työtä varten, Scandic Continental -hotellin kiinteistöpäällikkö Fredrik Kempendahl kertoo.

– Continental- ja Haymarket-hotelleihin on asennettu myös Keybox-järjestelmä henkilökunnan avainten hallintaan. Järjestelmän avulla pystymme valvomaan, että yhdetkään avaimet eivät lähde pois hotellilta. Kun henkilöstön jäsenet saapuvat työpaikalle, he jättävät henkilökohtaiset avaimet lokeroonsa ja ottavat mukaansa työavaimet, joita tarvitsevat hyvän kokemuksen tarjoamiseen hotellivieraille. Avainkaappi on sijoitettu tarkasti harkittuun paikkaan, jotta sen käyttö sulautuu osaksi päivittäistä työtä.